Skip to main content

Rio Lindo

Rio Lindo staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en innovatie. De druiven staan aangeplant in centraal Spanje en genieten hier van het warme klimaat. Wanneer de druiven perfect rijp zijn, worden ze zorgvuldig geoogst. Alleen de beste druiven zijn goed genoeg dus tijdens het oogsten wordt al direct een strenge selectie gemaakt. Eenmaal aangekomen in kelders wordt de wijn gemaakt met gebruik van moderne technieken, maar tegelijkertijd met eerbied en respect voor de traditionele methoden uit de regio. De wijnmakers van Rio Lindo streven er continu naar om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren die de unieke kenmerken van het terroir en de druivensoorten tot uitdrukking brengen.

De witte wijn is een selectie van 2 druivensoorten, de wereldberoemde en geliefde Chardonnay, aangevuld met Viura, een inheemse Spaanse druif geliefd om het volle fruit en aangename kruidigheid. De wijnmakers van Rio Lindo hebben deze twee druivensoorten meesterlijk samengebracht en met een spel van subliem houtgebruik ontstaat deze overheerlijke Rio Lindo Viura-Chardonnay. De rode wijn wordt gemaakt van Syrah druiven, die met de hand worden geoogst. Iedere tros wordt gecontroleerd. In de kelder volgt een licht kneuzing om zoveel mogelijk smaak in het sap te krijgen en na de vinificatie krijgt de wijn een lagering van 6 maanden op eikenhout.

Rio Lindo, Viura-chardonnay, Vino De España, 2022

Gemaakt van Viura en Chardonnay druiven. Rijpe aroma’s van perzik, nectarines en ananas, met een zeer aangename vettigheid. Rond en rijk in de mond met een lange afdronk. Geniet bij gegrilde vis, paella en zeevruchten.

Rio Lindo, Syrah, Vino De España, 2022

Gemaakt van 100% Syrah druiven. Boordevol fruit als bramen en rijpe kersen. Aangename specerijen met een hint van zwarte peper. Zwoel en zacht in de mond met wat vanille in de lange afdronk dankzij het eikenhout. Bij al het vlees van de grill.

Voor €7,99 – Nu €6,99 per fles

Puur Genieten!

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot en met 31 Mei 2024 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF