Skip to main content

Bon Courage, Zuid-Afrika

Lekker nazomeren met deze heerlijke wijnen!

150 km. van Kaapstad gelegen aan de Breederivier ligt het wijngebied Robertson ; valley of wines and roses. Dit prachtige en vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Het Estate van Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer.

Bon Courage is in het trotse bezit van de modernste productiemiddelen, die nodig zijn voor de productie van echte kwaliteitswijnen. Ook van belang voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen is natuurlijk het klimaat. De dagen zijn natuurlijk warm en erg rijk aan zonuren, terwijl de nachten relatief koel zijn door de aanwezigheid van de drie rivieren. Hierdoor verkrijgen de druiven optimale rijpheid en aroma’s.

De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.

Chardonnay Prestige Cuvée, 2019

Mooie zuivere Chardonnay met rijp, tropisch fruit als ananas en lychee, daarnaast een subtiele hint van vanille dankzij 4 maanden lagering op Amerikaans eiken. Ideaal bij een zalm van de BBQ!

‘The Pepper tree’ Shiraz, 2018

Absolute topwijn van dit domein! Briljante, robijnrode kleur met een indrukwekkende neus van rood fruit en zwarte peper. Rijp en rijk van smaak, aangenaam vlezig met rijpe kersen, pruimen, laurier en fynbos. Bij lam, beef of Struisvogel.

Beiden van €9,99 nu slechts €7,99!

Puur Genieten!

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot en met 30 september 2021 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF