Skip to main content

Casa Ermelinda Freitas

Het wijnbedrijf Casa Ermelinda Freitas is gelegen in het dorpje Fernando Pó, zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van de Portugese hoofdstad Lissabon in de wijnstreek Península de Setúbal. Om dit gebied te bereiken vanuit Lissabon kan men de indrukwekkend route nemen via Ponte Vasco da Gama (Vasco da Gamabrug), de één na langste brug van Europa.

Casa Ermelinda Freitas, een prachtig familiebedrijf met vrouwen aan het roer!

Leonor Freitas is de 4e generatie wijnmakers van dit dynamische bedrijf welke in 1920 werd opgericht. De wijngaarden beslaan inmiddels 240 hectare, in het subgebied D.O. Palmela in de wijnstreek Península de Setúbal. Zoals veel wijnen uit Portugal onderscheiden de wijnen van Ermelinda Freitas zich door het gebruik van autochtone, in Nederland, veelal onbekende druivensoorten. Dit zorgt voor wijnen met een geheel eigen karakter en smaakprofiel.
In 2010 is er geïnvesteerd in een nieuwe winery met een grotere productie en opslagcapaciteit; “Niet alleen investeren om de productie te verhogen, maar vooral in kwaliteit! Dat is het hoofddoel!”, volgens Leonor Freitas, 4e generatie wijnmakers.

Sandstone, Castelão & Syrah, Casa Ermelinda, Setúbal, Portugal, 2021

Een fruitintense, rode wijn van voornamelijk de inheemse Castelão, die ondergewaardeerd is maar prachtige, sappige wijnen voortbrengt. In deze Sandstone zorgt hij voor een ongecompliceerd parfum van aardbei en kers en een sappige smaak van rood fruit en noga. Daarnaast zorgt een beetje Syrah voor de body met een frisse afdronk. Bij saté maar ook gegrilde vis.

Van € 8,99 NU € 6,99

Puur Genieten!

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot en met 30 november 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF