Skip to main content

Finca Milena

Tierra de Castilla, Spanje

Finca Milena is de naam van de hoger gelegen percelen in het grote wijngebied Castilla la Mancha ten zuidoosten van Madrid. De streeknaam hier is Tierra de Castilla. De wijngaard is genoemd naar Doña Milena, voormalig eigenaresse van het landgoed.

Organic Blend Blanco, 2019

De witte wijn bestaat hoofdzakelijk uit Verdejo druiven, aangevuld met Sauvignon Blanc en Viura. Straalt mediumgeel in het glas. Grassig geparfumeerd, met pas gesnoeide buxus, venkel en grapefruit. Ook in de mond lekker sappig en kruidig, met genereuze impressies van limoen en appel in de finale. Combineer bij gebakken of gegrilde vis, kreeft, langoustines en geitenkaasjes.

Tinto, Tempranillo-Shiraz-Merlot, 2018

Deze modern gemaakte blend van Tempranillo, Shiraz en een beetje Merlot is opvallend in het aanbod van Spaanse wijnen. Veel frisheid, een toegankelijke smaak en bescheiden houtgebruik kenmerkt deze wijn. 15% van de wijn heeft 4 maanden gerijpt op vaten van Amerikaans eiken. Na de rijping is er een harmonieuze blend gemaakt waarbij de expressie van het lekkere fruit optimaal wordt ondersteund door lichte aroma’s van getoast hout. Vol rijp zwart fruit, fijne structuur, lichte tonen van specerijen en een aangename zachte tannine. Lekker bij lamsrack, geroosterde kip en paella.

Voor slechts € 4,49!

Puur Genieten!
Kijk hier voor een bijpassend recept.

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot 31 mei 2021 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF