Skip to main content

Vanita

Zomerse wijnen uit Italië

Vanita is een project van het prestigieuze Italiaans wijnbedrijf Fantini Wines. Bij dit project draait alles om autochtone druivenrassen en Terroir. Zo is voor wit gekozen voor de Pecorino druif afkomstig uit de Abruzzen, ideaal door de warme zomers en koele invloeden van de Adriatische zee. Rood afkomstig van biologisch geteelde druiven uit Sicilië, met verschillende arme bodemtypes en droog klimaat.

Vanita, Pecorino, Terre de Chieti, Italië, 2022

Pecorino is een inheems ras uit de Abruzzen, in het achterland van Rome. Het combineert rijp wit fruit met impressies van amandelen, toast en hazelnoot. Vol van smaak, fundamenteel droog met een typisch Italiaanse fraîcheur. Bij vis van de barbeque en tortellini met pesto en tomaatjes.

Van € 6,99 nu voor: € 5,99

Vanita, Nero d’Avola, Sicilië, Italië, 2021

Sicilië heeft een aantal inheemse rassen waaronder deze Nero d’Avola met zijn uitbundige fruit. Want zowel in geur als smaak is dit een bessen- en kersenfestival, rond en toegankelijk, met veel rijpheid maar ook mooie frisheid. Drink deze elegante Siciliaan bij pizza en pasta, gegrild vlees of een gekruide lamsbout.

Van € 7,99 nu voor: € 6,99

Puur Genieten!

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot en met 31 juli 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF