Skip to main content

Baglio Gibellina, U-passimiento

Sicilië, Italië, 2019

Het wijndomein van Baglio Gibellina ligt op Sicilië, in een vallei omgeven door heuvels welke zijn bezaaid met wijngaarden, olijfbomen en jeneverbesbomen. Dit samen met het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormt het geheel een fantastische mix van mediterrane kleuren. Dit samen met de prachtige wijnen van Baglio maakt het plaatje compleet tot puur genieten!

De U-Passimiento wordt gemaakt van de inheemse Frappato en Nero d’ Avola druiven. De Frappato druiven worden geplukt wanneer ze net rijp zijn. Op deze manier blijft de karakteristieke frisheid behouden. De Nero d’Avola druiven blijven juist lang aan de ranken zitten, totdat ze al op natuurlijke wijze iets ingedroogd zijn.
Hierna worden ze voorzichtig in houten kisten gelegd. Na een voorzichtige persing fermenteert de most bij een gecontroleerde temperatuur. De twee wijnen worden langzaamaan geblend. Om het rijpe ‘jammy’ aroma van de wijnen te behouden wordt het gistingsproces vroegtijdig onderbroken. Hierna rijpt de wijn nog een aantal maanden in tanks. Een wijn met veel concentratie en souplesse. Een warme volle wijn, veel body en goed in balans door zijn frisheid. Sappig, kruidig en zwoel met een lange afdronk. Geniet voor de haard met mooie kazen of bij een rollade van bavette.

Beide wijnen van € 9,99 nu voor slechts € 7,99

Puur Genieten!
Kijk hier voor een bijpassend recept.

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot 28 februari 2021 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF