Skip to main content

Casa Giona, Amarone della Valpolicella

Veneto, Italië, 2016

Villa Gione is een van de mooiste Venetiaanse landhuizen, gelegen in Cengia, in het hart van de Valpolicella Classico streek. Het is in bezit van de familie Furia, die met Tenuta Salvaterra diep geworteld zit in dit gebied. Casa Giona bezit over een aantal dicht beplante wijngaarden van uitzonderlijke kwaliteit. Met traditionele rassen als Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta zijn zij in staat om samen met een club vooruitstrevende ondernemers wijnen te maken met extra concentratie, in een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding.

De Amarone is in Veneto de koning onder de wijnen. Een bijzonder mooi glas, afkomstig van oude wijnranken. De druiven worden met de hand geoogst, vervolgens zeer zorgvuldig geselecteerd en daarna laat men de druiven indrogen. Dit resulteert in zeer geconcentreerd sap en een bijzonder rijke, volle intense wijn.

De smaak is vol en warm met een stevige structuur. Zwart fruit, wilde bessen, rijpe pruimen, chocolade en kruidig en een lichte vanilletoets. Alle mooie eigenschappen van een goede Amarone. Een echte topwijn voor de feestdagen en dat ook nog eens voor een feestelijke prijs.

Deze maand voor een onweerstaanbare aanbieding.

Feestelijk Genieten!