Skip to main content

Biscardo

Oropasso en Neropasso

Het prachtige familiebedrijf Biscardo wordt internationaal geroemd om hun voortreffelijke wijnen. Vooral de Oropasso en Neropasso zijn wereldwijd bekend. Mede dankzij de expertise en het vakmanschap van de broers Martino en Maurizio, welke zeer gespecialiseerd zijn in bijzondere vinificatie methoden zoals de appassimiento methode.
Bij de appassimiento methode laat men het fruit deels indrogen voor ze geperst worden. Dit geeft een diepe, volle en zwoele smaak en zo ontstaat een krachtige, warme, maar toch fruitige wijn. Daarnaast maken ze de witte Oropasso van een blend van twee druivensoorten die perfect bij elkaar matchen.

Oropasso, Veneto Bianco, Italië, 2021
Blend van Garganega en Chardonnay, exotisch van stijl met gestoofde appel en peer, verveine, abrikozenjam, acaciahoning en gekonfijte limoen. Supervet van smaak. Bij aspergerisotto, salades en op het terras.

Neropasso, Veneto Rosso, Italië, 2019
Van deels ingedroogde druiven gemaakt volgens een 2000 jaar oud recept dat ‘appasimento’ heet waardoor een volle wijn ontstaat met veel fruit en impressies van pruimenjam, cacao, cappuccino en bessenjam. Bij de BBQ en ’s avonds op je vakantiestekje.

Nu beide flessen van €8,99, Voor € 6,99

Puur Genieten!

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot en met 31 augustus 2022 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF