Skip to main content

Pipoli

Voorjaarswijnen, hemelse creaties van vulkanische bodem!

Helemaal in de hak van Italië ligt het wijngebied Basilicata. Het staat bekend om één soort wijn, die van de Monte Vulture. Want dat is een duizenden jaren geleden uitgebluste vulkaan. Met koele winden en de vulkanische bodem, ideaal voor wijnbouw. Zes vrienden met eigen wijngaarden werken hier samen om met elkaar druiven van de mooiste percelen te kunnen combineren en stichten Vigneti del Vulture. Pipoli is een van hun mooie projecten. Wijnen met veel fruitexpressie en mineraliteit!

Pipoli Bianco, Basilicata, 2021

Gemaakt van de inheemse Greco en Fiano druiven, welke apart worden gevinifieerd en vervolgens geblend. Met een strogele kleur, exotisch parfum van abrikoos, zoete bloemen en impressies van gekonfijte citroen in de smaak. Florale toets in de afdronk. Aanbevolen bij vis, pizza en pasta vongole.

Pipoli Rosato, IGP, Basilicata, 2022

Gemaakt van de beroemde druif Aglianico en boordenvol rood fruit. Vooral frambozen en aardbeien, zoetrijp qua teneur. Vetrijp in de mond, met gekonfijt pitfruit zoals kersen zonder dat het zoet wordt. Lange finale. Bij de barbecue, maaltijdsalades en carpaccio!

Beide: €7,49 Nu: tweede fles halve prijs!!

Puur Genieten!

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot en met 30 april 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF