Skip to main content

Casa Ermelinda Freitas

Flor de la Mar, Setúbal, Portugal, 2020

Het wijnbedrijf Casa Ermelinda Freitas is gelegen in het dorpje Fernando Pó, zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van de Portugese hoofdstad Lissabon in de wijnstreek Península de Setúbal. Om dit gebied te bereiken vanuit Lissabon kan men de indrukwekkend route nemen via Ponte Vasco da Gama (Vasco da Gamabrug), de één na langste brug van Europa.

Casa Ermelinda Freitas, een prachtig familie bedrijf met vrouwen aan het roer!

Leonor Freitas is de 4e generatie wijnmakers van dit dynamische bedrijf welke in 1920 werd opgericht. De wijngaarden beslaan inmiddels 240 hectare, in het subgebied D.O. Palmela in de wijnstreek Península de Setúbal. Zoals veel wijnen uit Portugal onderscheiden de wijnen van Ermelinda Freitas zich door het gebruik van autochtone, in Nederland, veelal onbekende ruivensoorten. Dit zorgt voor wijnen met een geheel eigen karakter en smaakprofiel. In 2010 is er geïnvesteerd in een nieuwe winery met een grotere productie en opslagcapaciteit; “”Niet alleen investeren om de productie te verhogen, maar vooral in kwaliteit! Dat is het hoofddoel!”, volgens Leonor Freitas, 4e generatie wijnmakers.

Flor de la Mar Branco

Laat je verrassen door deze frisse Portugese witte wijn met zijn wonderlijke smaken van de inheemse Fernão Pires, Arinto en Verdelho. Afkomstig van Setúbal bij Lissabon waar Vasco da Gama ooit naar India voer en nu de windsurfers heersen. Met tropisch fruit en verleidelijke vanilletonen! Ideaal bij gegrilde vis en salades.

Flor de la Mar Tinto

Gemaakt van inheemse rassen als Castelão, Aragonés en Alicante Bouschet, met een paar druppels Syrah. Kent een ongecompliceerd parfum van aardbei en kers, met een sappige smaak van rood fruit, vanille, kokos en noga. Frisse afdronk.
Bij pasta en saté.

€ 5,99 per fles! 2e halve prijs!

Puur Genieten!

Kijk hier voor een begeleidend recept

Aanbieding geldig tot en met 30 april 2022 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF