Skip to main content

Finca Milenat

Tierra de Castilla, Spanje

Finca Milena is de naam van de hoger gelegen percelen in het grote wijngebied Castilla la Mancha ten zuidoosten van Madrid. De streeknaam hier is Tierra de Castilla. De wijngaard is genoemd naar Doña Milena, voormalig eigenaresse van het landgoed.

Finca Milena is een serie modern gemaakte wijnen, waarbij de oerspaanse druivensoorten flirten met de populaire variëteiten. Het succes hiervan zit hem vooral over de beschikking van zeer goed kwalitatief fruit en het vakmanschap van de gepassioneerde wijnmakers.

Finca Milena, Organic Blend Blanco

De witte wijn bestaat hoofdzakelijk uit Verdejo druiven, aangevuld met Sauvignon Blanc en een beetje Viura. Mediumgeel in het glas. Tropisch parfum en heerlijk sappig in de mond. Met passiefruit en grapefruit. Combineer bij gebakken of gegrilde vis, geitenkaasjes of een heerlijk paashapje met gerookt vlees.

Finca Milena, Tempranillo-Shiraz-Merlot

Deze blend van Tempranillo, Shiraz en een beetje Merlot is opvallend in het aanbod van Spaanse wijnen. Veel sap, toegankelijke smaak en een mooie toets van Amerikaans eiken. Een deel van de wijn rijpt 4 maanden op eikenhouten vaten. Vol van smaak met een heerlijk fruitbouquet van framboos, bosaardbei en kersenjam. Zijdezacht met een lange afdronk van vanille. Bij lamsrack, geroosterde kip en paella.

Deze wijnen nu in een heerlijke voorjaarsaanbieding:

Nu € 5,99 per stuk, en 3 halen, 2 betalen!

Puur Genieten!
Kijk hier voor een bijpassend recept.