Skip to main content

Rosapasso, Pinot Noir Rosato, Biscardo, Veneto, Italië, 2018

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar “roots” in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Maurizio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd.

De elegantie van Pinot Noir in een super rosé

Gelegen op de uitgestrekte Venetovlakte liggen de glooiende Colli Euganei oftewel de Euganese Heuvels, ontstaan door een keten van vulkanen. Naast de bekende thermobaden wordt deze streek met zijn vulkanisch bodem voornamelijk geroemd om zijn Pinot Noir druiven. Deze druif krijgt hier nog meer elegantie, ideaal om er een superrosé van te maken!

Een prachtige zalmrose kleur verraadt de complexe smaak en elegantie van deze wijn. Frisdroge rosé met aardbei en rijpe kers, zacht, vol en harmonisch met een plezierig bittertje in de afdronk, wat de wijn een extra bite geeft. Heerlijk aperitief, bij gegrilde visgerechten en risotto of pasta.

Donnafugata, Sedàra Rosso, 2016

Blend van de Nero d’Avola druiven met onder andere Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De wijn heeft een intens bouquet met aangename geuren van rood fruit zoals kers en pruim, met een hint van zwarte peper. In de mond een perfecte harmonie tussen geur en smaak. Een echte metgezel voor een feestje met vrienden, tijdens het diner of een aangename BBQ. Gaat heerlijk samen met pastagerechten, rood vlees en verse tonijn.

Geniet van het voorjaar!

rossapasso2-400x900