Skip to main content

In de Wijngids hebben drie Nederlandse Masters of Wine de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro geslecteerd. Er zijn maar liefst 26 wijnen geselecteerd uit het assortiment van de Wijnproevers! Deze lichten wij de aankomende maanden uit. Zo wordt bijvoorbeeld deze overheerlijke Sauvignon Blanc van Mount Riley beoordeeld met maar liefst een 9!

Mount Riley Limited Release Sauvignon Blanc

Mount Riley, Limited Release Sauvignon Blanc

Marlborough, Nieuw-Zeeland, 2018 | Sauvignon Blanc

De Limited Release van Mount Riley is een blik in de toekomst van Marlborough. Want na twintig jaar boven aan de hitparade van Sauvignon Blanc in de wereld te hebben gestaan, is Marlborough is aan iets anders toe.

Tot nu toe werden Sauvignon Blancs uit de diverse delen van Marlborough geblend tot de meest aantrekkelijke en consistente cuvée. Maar de toekomst van Marlborough is om de identiteit van de deelgebieden (en daarna individuele wijngaarden) tot uitdrukking te laten komen in de wijnen.

De Limited Release Sauvignon Blanc van Mount Riley van 2018 was niet alleen gemaakt van het duurste fruit van de jaargang, maar ook van 100 procent fruit uit de koele Awatere Valley (van de Heard Family Vineyard in de Lower Dashwood). Resultaat? Fruitexplosie in de neus: kruisbes, passie fruit en aspergetoets.

Supersappig en heel fris met een overvloed aan grapefruit, rijpe limoen en groene appeltjes; puur vakmanschap. Heerlijk bij visrisotto, maaltijdsalades en geitenkaas.