Skip to main content

In de Wijngids hebben drie Nederlandse Masters of Wine de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro geslecteerd. Er zijn maar liefst 26 wijnen geselecteerd uit het assortiment van de Wijnproevers! Deze lichten wij de aankomende maanden uit. De volgende wijn uit onze reeks is de Caliterra, Edicion Limitada A, die van Cees van Casteren een 9 krijgt!

Caliterra Edicion Limitada A

Caliterra, Edicion Limitada A, Carmenère-Malbec

Colchagua, Chili, 2016 | Carmenère en malbec

Ooit het samenwerkingsproject van de jonge Eduardo Chadwick en de oude rot in het vak Robert Mondavi. Inmiddels puur nog van Chadwick. Samen zochten ze naar een plek voor wijnen die een breed publiek zouden aanspreken. Uiteindelijk streken ze neer in de Colchagua vallei.

Caliterra – de naam zegt het al: wat telt is de kwaliteit van het land – heeft in Colchagua zijn eigen privévallei, oogverblindend mooi en buitengewoon geschikt voor druivenrassen, als carmenère en malbec.

Ooit zat carmenère in alle grote Bordeaux, tegenwoordig is het puur Chileens. Door het droge klimaat (maar met ruim voldoende bergwater van de Andes) rijpen carmenère en malbec hier moeiteloos en in goede gezondheid. En dat proef je.

De Edicion Limitada A heeft een neus van rijpe zwarte bessen, mokka en vanille. In de smaak een tsunami van zwarte bessen, cassis en praliné, met laurier, tijm en rozemarijn. Zoetrijpe tannine en zwoele cedertoets. Lang en puur.