Skip to main content

Stichting Geniet & Geef is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Ieder jaar wordt het Geniet & Geef bier gebrouwen, dit jaar door Brouwerij ’t IJ. 

Het idee achter dit bier is dat de momenten waarop je geniet, je dankbaarheid voor het goede leven doen vergroten. Daarom zijn dit ook de beste momenten om stil te staan bij het lot van mensen die minder geluk hebben. De doelstelling van de stichting is dan ook om deze genietmomenten om te zetten in geefmomenten.

Vorig jaar was het Geniet & Geef bier een groot succes

In 2017 was de eer van het Geniet & Geef bier voorbehouden aan de Jopen brouwerij. Hun 6% blond bier werd een groot succes, het heeft maar liefst € 91.831,48 opgebracht voor KiKa! Lydia Zoeteman (commercieel directeur Jopen): “We zijn ontzettend trots dat we mochten meewerken aan ‘De beste brouwers voor het goede doel’ van Geniet & Geef. Dit prachtige bedrag komt volledig ten goede aan onderzoeken naar de genezing van kinderkanker.” Algemeen directeur Michel Ordeman haakt in: “Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich met hart en ziel hebben ingezet. We zijn alle betrokkenen zeer dankbaar.”

Een bericht gedeeld door Jopen (@jopenbier) op

Dit jaar is de eer aan Brouwerij ’t IJ

Brouwerij ’t IJ is blij dat zij dit jaar de taak op zich mogen nemen om een bier te brouwen ten behoeve van KiKa. “Het is super tragisch dat veel kinderen met kanker niet aan de juiste behandeling geholpen kunnen worden. Gelukkig gaat het elk jaar iets beter en daarom is het belangrijk dat we de versnelling er in houden. Dít is het moment om te doneren aan Geniet & Geef en KiKa, omdat nu het verschil gemaakt kan worden”, zegt Patrick Hendrikse van de Amsterdamse brouwerij.

Het wordt een typisch IJbier, stevig en toch goed doordrinkbaar. Vol en toch fris en dorstlessend, wat garant staat voor een goed Geniet & Geef moment.

Genieten van het Geniet & Geef bier? Dat kan gewoon gezellig in de kroeg. Proost!