Skip to main content

Cointreau kan eenvoudigweg niet ontbreken in uw drankkast. Net als andere klassiekers als Grand Marnier, Dom Benedictine en Drambuie en in wat latere jaren de Licor 43.

De Franse familie Cointreau was oorspronkelijk niet van de likeuren. Wel van de taarten en het snoep. Ze woonden in Angers, een stad 300 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Deze stad wordt omgeven door bloemen en fruit. De broers Edouard-Jean en Adolphe Cointreau kwamen in 1849 op het idee een distilleerderij op te richten en een fruitlikeur te maken. Zoon Edouard wordt, hoe kan het ook anders als je opgroeit tussen de likeuren, Master Distiller. Op een van zijn reizen ontdekte hij dat sinaasappels – toen nog een echt exotisch product – steeds populairder werden. Hij zette zijn zinnen op het vinden van hét recept voor een sinaasappellikeur. Er worden vijf verschillende sinaasappelsoorten gebruikt voor deze Franse sinaasappellikeur. En deze komen vooral uit Spanje en Haïti.

Deze icoon onder de likeuren smaakt fantastisch in een tumbler met een ijsblokje. Lekkerd nippend is dit een formidabel aperitief. Tevens wordt Cointreau gebruikt in heel veel cocktails, waarvan de Cosmopolitan de bekendste is. Probeer ‘m ook eens met een dessert met mandarijnen en sinaasappelen! Vraag uw drankspecialist naar andere likeurtips!