Skip to main content

Hendrick’s Gin

Superpremium Gin

Hendrick’s is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken. In tegenstelling tot doorsnee gins wordt Hendrick’s gin gedistilleerd in een piepklein dorpje in Schotland en gemaakt met 11 ongewone botanicals waaronder komkommer en rozenblaadjes. Deze unieke combinatie van ingrediënten resulteert in een verfrissende gin met een bloemig aroma. Hendrick’s wordt gemaakt met twee soorten ketels, een “Carter-Head” ketel en een koperen “pot” ketel. Samen creëren ze een buitengewoon zachte gin met een uniek karakter en een subtiele smaakbalans.

Hendrick’s gin is het geesteskind van het familiebedrijf William Grant and Sons. Lesley Gracie, Hendrick’s meester distileerder, pionierde in de wereld van gin door in Hendrick’s een combinatie te gebruiken van twee soorten distillaten en daar de ongewone en delicate infusies van de Bulgaarse Rosa Damascena (roos) en Cucumis Sativus (komkommer) aan toe te voegen.

De oorsprong van Hendrick’s gin ligt in het kleine kustplaatsje Girvan, gelegen in Ayrshire, aan de zuid westkust van Schotland. De distilleerderij ligt slechts 1 mijl landinwaarts en kijkt uit over het mysterieuze vulkanische eiland Ailsa Craig. Deze rotspartij vormt het decor voor vele lokale legendes en wordt slechts bewoond door een paar jan-van-genten en een handvol papegaaiduikers.

Fles 0,7 liter nu slechts € 28,99

Puur Genieten!

Aanbiedingen geldig tot en met 31 oktober 2020 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.