Skip to main content

ABERLOUR

10 YO Speyside Single Malt Scotch Whisky

Opgericht in 1879 en vandaag de dag behoort Aberlour tot een van de top tien Single Malt Scotch whisky’s. Aberlour Single Malt is ontstaan in het dorp Aberlour in de Speyside. Gemaakt met lokaal bronwater uit de Ben Rinnes rivier en gerst die nu lokaal afkomstig is uit de eigen velden van de distilleerderij. Aberlour is gespecialiseerd in dubbele vatrijping, met whisky’s gerijpt in Oloroso sherry- en Amerikaans eikenhouten vaten. Deze worden vervolgens geblend om diepte, complexiteit en karakter aan de whisky te geven. Deze whisky is ontstaan uit een ambacht dat generaties lang is doorgegeven.

Deze 12 jaar oude whisky is een mooi voorbeeld van hoe het kenmerkende frisse citrus karakter van het distillaat van Aberlour wordt verzacht door dubbele vatrijping. Het gebruik van traditioneel eiken en gebrande Oloroso sherryvaten zorgt voor een prachtige uitgebalanceerde zachte smaak.

Kleur:
Amber met een robijnrode gloed
Geur:
Zacht fruitig met tonen van rode appel en abrikoos en kruidnagel
Smaak:
Duidelijkesherrytonenvangedroogdfruit,marmelade, toffee en chocolade. Een kruidig accent van kaneel en gember. Een warme afdronk met prettige zoetheid.

Fles 0,7 Ltr NU SLECHTS: € 44,99

Aanbieding geldig tot en met 31 December 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF