Skip to main content

Old Pulteney

Single Malt Whisky 12YO

De geschiedenis van de Old Pulteney distilleerderij is onlosmakelijk verbonden met de zee en de visserij. In de vissersplaats Wick wordt bijna onafgebroken whisky geproduceerd in de – krap opgezette – distilleerderij die midden in de wijk ligt. Old Pulteney beschikt over 2 pot stills. Beide distilleerketels hebben een bijzondere vorm, met een ongewoon grote kookbol en een afgeplatte bovenkant. De traditionele pakhuizen liggen op slechts 300 meter van de Noordzeekust. Hierdoor worden de whiskyvaten blootgesteld aan de verkwikkende zeelucht van de Noordzee en dat proef je in elke druppel Old Pulteney terug.

Wick, whisky en haring

In de gloriedagen was Wick de grootste vissershaven van Groot Brittannië en werd een tijd de ‘haringhoofdstad’ van Europa genoemd. Met name in de maanden juli en augustus wanneer grote scholen haringen langs de kust van Caithness richting het noorden trokken, was het een drukte van belang in Wick. De haringscholen mogen dan verdwenen zijn, aan de ruige noordoostkust van Schotland leeft de geest van het zeevarende verleden voort in de vorm van Old Pulteney Single Malt Scotch Whisky.

Single Malt Whisky 12YO

Volledig gerijpt in met de hand geselecteerde ex-bourbonvaten en vervaardigd met behulp van traditionele technieken welke andere distillateurs allang niet meer gebruiken. Deze 12-jaar oude whisky is het schoolvoorbeeld van de Old Pulteney distilleerderij.

Proefnotities:

Kleur:
Goud
Neus:
Citrusvruchten, donkere karamel en romige vanille. Aan het einde een frisse, zilte noot.
Smaak:
Stevig en ‘smooth’ met duidelijke tonen van honing en room. Daarna rijpe fruittonen en verse kruiden.
Afdronk:
Levendig, langdurig en licht zoutig.

Fles 70cl. nu slechts €32,99!

Aanbieding geldig tot en met 31 juli 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF