Skip to main content
Loch Lomond Original Single Malt Whisky 600x900

Loch Lomond Original

Single Malt Whisky

Loch Lomond Original Single Malt rijpt zorgvuldig om vervolgens voor een perfecte harmonie van smaak en aroma samen te gaan in de fijnste eikenhouten vaten. Met als resultaat een soepele en volle whisky. Een onderscheidende single malt met karakteristieke tonen van rook en turf.

Neus
Een eerste indruk van donker, warm leer, dat zich vervolgens opbouwt naar een meer Highland heideachtig karakter. Deze donkere tonen maken geleidelijk plaats voor een zoetere, moutachtige aanwezigheid. Deze aromatische rijkheid sluit af met lichtere en meer subtiele houtonen die zich aan het eind duidelijk profileren.

Smaak
Een uitgesproken smaak van mout, met smakelijke zoete graantonen die zich opbouwen tot een bijna romige textuur in de mond. In het midden palet is sprake van een uitgesproken nootsmaak, de textuur en smaak van paranoten. Tot slot wordt op de achtergrond een enigszins wrange citroentoon vluchtig waargenomen.

Finish
De smaak van citroen neemt af en de finish verandert in meer conventioneel zoet. Hints van donkere melasse ontwikkelen zich tot een donkerder finish van vage hints van citroenschillen die de algemene rijke en zoete tonen compenseren.

Loch Lomond Distillery
De distilleerderij is gevestigd in de plaats Alexandria aan de rand van het gelijknamige meer Loch Lomond en ligt op de grens van de Lowlands en de Highlands.

De Loch Lomond Distillery is uniek in zijn soort. Men maakt hier single malt whisky, single grain whisky en blended whisky, zowel geturfd als niet geturfd en gebruikt hiervoor 3 verschillende stills. Hierdoor kan men negen whisky stijlen maken die totaal verschillen van smaak.

Per fles (70 cl.): nu slechts € 19,99!

Puur Genieten!