Skip to main content

Highland Park 12 years old

Viking honour, Single malt scotch whisky

De Viking Honour 12 years old is het hart en de ziel van Highland Park. Het weerspiegelt de unieke cultuur van onze afgelegen thuisplaats op Orkney, ooit onderdeel van een Viking koninkrijk. En dit verhaal willen we graag met je delen….

Hier bij Highland Park eren we de geest van onze Viking voorvaderen. We delen hun trots, integriteit en trotse onafhankelijkheid. En daarom blijven we onze veel bekroonde whisky produceren volgens dezelfde standaarden die onze oprichter Magnus Eunson, zelf een directe nazaat van de eerste Viking kolonisten, in 1798 heeft geïntroduceerd.

De Highland Park distilleerderij ligt op de Orkney-eilanden ten noorden van het vasteland van Schotland. In het stillhouse van de Highland Park distilleerderij staan twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom worden verwarmd. 20% Van de mout is afkomstig van de eigen moutvloeren. De turf voor het drogen van de groenmout komt van eigen grond, vlak bij de zee. De vaten die men gebruikt voor het rijpen van de new spirit zijn refill-, bourbon- en sherryvaten.

Proefnotities:

Kleur:
Licht goud.
Neus:
Aroma’s van citrusfruit, vanille, heide en wat peperige kruiden.
Smaak:
De tonen van de neus zetten door, aangevuld door tonen van turf en rook met fijne kruidigheid van eikenhout.

Fles 70cl. NU: €34,99

Aanbieding geldig tot en met 31 augustus 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF