Skip to main content

La Trappe Tripel is een klassiek Nederlands trappistenbier met krachtige smaakelementen. Het aroma is moutig, fruitig en licht kruidig. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en lichtmoutig karakter. De bitterheid is subtiel aanwezig en camoufleert de alcoholbite. Dit zwaar blonde bier heeft een mooie volle ronde smaak.

Dit bier combineert uitstekend bij een eendenborstfilet met cranberrysaus of een gegrilde tonijnsteak. Ook zeer smakelijk bij een droge fuet worst.

Geschiedenis van La Trappe

De bewoners van het klooster leefden oorspronkelijk van de veeteelt en landbouw, maar omdat de inkomstenbronnen niet meer voldeden door de snelle groei van de congregatie, gingen ze op zoek naar een alternatief. Één van de paters was de zoon van een Duitse bierbrouwer en had het vak bij zijn vader geleerd. Hierdoor werd in 1884 besloten om te beginnen met de productie van bier. Sindsdien was het brouwen van bier het dagelijks werk van een aantal Trappisten.

Hoewel de directe betrokkenheid van de Trappisten bij het brouwproces in de loop der tijd is afgenomen en steeds meer personeel van buiten het klooster werd ingezet, is de brouwerij eigendom van de abdij gebleven. De brouwerij maakte oorspronkelijk ondergistend bier en wist daarmee in de regio een groot marktaandeel te verwerven, onder andere door middel van een aantal eigen cafés. Bovendien werd bier gebrouwen in opdracht van anderen, onder meer voor de supermarktketen Spar. Het merk La Trappe werd in 1958 geïntroduceerd. Dit bovengistende bier werd aanvankelijk in zeer kleine hoeveelheden gemaakt. Sinds 1980, toen de brouwerij zich los had gemaakt van het Belgische Brouwerij Artois-concern, wordt alleen nog maar bovengistend bier gemaakt en is La Trappe het belangrijkste merk van de brouwerij. De huidige brouwmeester is Lodewijk Swinkels.