Skip to main content
Chimay Blauw is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay in de Belgische provincie Henegouwen wordt gebrouwen.

Het zwaarste bier (9% alc) uit het gamma, de Chimay Blauw, is een rijk bier die bierliefhebbers over de hele wereld in vervoering brengt. Deze donkerbruine quadrupel heeft een zeer fruitig en zoetig aroma. Tonen van karamel zijn duidelijk waarneembaar. In de afdronk vormt zich een licht bittertje, gevormd door de gebrande mout, dat zacht getoucheerd wordt door de zoete karameltonen. Achter op de tong proeft men ook nog chocolade en zoethout. Het combineert heerlijk bij een pittige harde kaassoort. Ook een grove stuk roggebrood met paté en cranberry is bijzonder smakelijk.

Benieuwd naar nog meer heerlijke gerechten bij dit bier? Bekijk dan via deze link  de website van Chimay.

De Abdij van Scourmont

Tijdens de zomer van 1850 vestigt een kleine groep monniken zich op het wilde hoogland van Scourmont bij Chimay. Rond het klooster worden een boerderij, een brouwerij en een kaasmakerij gebouwd.

De Abdij van Scourmont stond aan de wieg van verschillende economische activiteiten, waardoor de regionale ontwikkeling op gang kwam.