Skip to main content

De eerste bieren werden in 2004 al gebrouwen. Net zoals bij veel brouwers, thuis in de keuken. Met vallen en opstaan werden de bieren steeds lekkerder en dat bleef niet onopgemerkt. Vrienden en kennissen begonnen de “bierpiraat” te waarderen!

Het duurde nog tot 2012 voordat de piraat hun eerste echte batch in een huurbrouwerij brouwden. 500 liter Viakrucis was een feit. Daarna in 2013 de Born Suria en Black Block. Deze 2 wonnen in 2014 allebei een bronzen medaille tijdens de Global Craft Beer Awards in Berlijn.

la-pirata-postpage

In 2015 was het zover. Een eigen brouwerij! De La Pirata brouwerij opende haar deuren op 10 oktober 2015 in het plaatsje Súria, ten Noordwesten van Barcelona. In de 2 opvolgende jaren won het diverse prijzen, waaronder 5 gouden medailles op het Spaanse Fira del Poble Nou voor Lab Nº003 Hoppy Lager, Suria and Ay, Carmela !, Lab Plata Nº001 Super Oatmeal Stout en brons voor de Black Block. Wanneer u in de buurt bent; ga eens langs bij Aran, Esmeralda en José, topbrouwers in een sympathieke brouwerij.