Skip to main content

Bronckhorster
Brouwerij Rodenburg, opgericht in 2010, was de start van wat tegenwoordig door het leven gaat als de Bronckhorster Brewing Company. Een reis over paardenstallen, schilderen en Groot -Brittannië.

Liefde op het eerste gezicht
Het Achterhoekse meisje Yvonne viel als een blok voor de sportieve Engelsman Steve Gammage, toen ze op vakantie was in Engeland. Maar aangezien Yvonne haar geliefde Steenderen niet kon missen, besloot Steve naar Nederland te emigreren.

Steve was een ondernemend type en startte al snel zijn eigen schildersbedrijf. Hier verdiende hij een goede boterham mee en het bedrijf groeide en groeide. Echter Steve was niet helemaal wie hij wilde zijn. Dus besloot hij om zijn schildersbedrijf te verkopen. En toen sprak hij de legendarische woorden: ”Ik word bierbrouwer!”.

Schilder wordt bierbrouwer
Steve leerde het vak in zijn thuisland en deed ervaring op bij Menno Olivier van brouwerij de Molen. In 2010 was het dan eindelijk zover, de voormalige paardenstal van boerderij Rodenburg, was de nieuwe brouwerij van Steve en Yvonne.

Rha, het dorp waar de brouwerij staat, en omstreken waren al snel verzot op de bieren van Steve en Yvonne. In 2012 kwam de grote doorbraak, de Nightporter van brouwerij Rodenburg werd internationaal bekroond. Eén jaar later brouwde Steve, in samenwerking met Alain Scheepers (biersommelier en –auteur) het abdicatiebier. Dit bier werd speciaal gebrouwen voor de troonwisseling.

Bronckhorster Brewing Company
Na het succes van de Nightporter en het abdicatiebier schiet de vraag omhoog. De bieren zijn verkrijgbaar door heel Nederland en er wordt zelfs over de grens verkocht. Door de enorme groei en de internationale belangstelling, wordt er besloten om een ‘rebranding’ te doen. Brouwerij Rodenburg wordt de Bronckhorster Brewing Company.

De “BBC” is klaar voor de toekomst. De capaciteit is uitgebreid en de afvullijn en nieuwe etiketteermachine zijn geplaatst. Er zijn zelfs al plannen voor verdere uitbreiding in de vorm van een proeflokaal.

De bieren
Het assortiment bestaat uit vijftien vaste bieren, inclusief de seizoensbieren. Er worden met regelmaat nieuwe bieren gebrouwen en er is ruimte voor bieren in opdracht en voor derden. Als laatste worden er ‘collaboration’ bieren gebrouwen en is er ruimte voor Barrel Aged bieren, uit de BA-serie.

Het assortiment vaste bieren