Skip to main content

Tongerlo

Tongerlo wordt gebrouwen bij Brouwerij Haacht, een bierbrouwerij in de Vlaams-Brabantse gemeente Boortmeerbeek in België, opgericht door ingenieur Eugène De Ro die in 1898 het eerste bier brouwde en de bestaande melkerij omdoopte tot Brouwerij en Melkerij van Haecht. Al vlug speelde de brouwer in op het nieuwe fenomeen, de pils. Het brouwen legde het bedrijf geen windeieren en in 1913 stond Brouwerij Haacht bij de eerste producenten van België. Ondertussen stond de modernisering van het bedrijf niet stil en werd er in 1945 van vatenbier overgeschakeld naar flessenbier en wordt er een groot aantal premium bieren gebrouwen waaronder Tongerlo. Tongerlo Blond werd in september 2014 tijdens de World Beer Awards door een internationale jury verkozen tot het beste bier ter wereld. Tongerlo Tripel won in 2022 op diezelfde World Beer Awards de titel van beste tripel ter wereld.

 

Tongerlo Blond (Lux)

Tongerlo Blond is een authentiek Belgisch abdijbier. LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur. Het markant evenwichtig smaakpallet wordt geaccentueerd door de kruidige hoptoetsen en de hergisting op fles. Het is een bier als geen ander, gebrouwen om te schitteren.

33 cl. NU SLECHTS: € 1,99 EXCL. EMBALLAGE

 

Tongerlo Tripel (Prior)

PRIOR betekent ‘eerste’ in het Latijn en verwijst naar de prior binnen de orde van de Norbertijnen. Door het scala van fruitige toetsen en de hergisting op fles, die de verfijnde bitterheid van de aromahoppen accentueert, springt deze authentieke Belgische tripel eruit. De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.

33 cl. NU SLECHTS: € 2,29 EXCL. EMBALLAGE

 

Tongerlo Christmas

Tongerlo Christmas is het kerstbier van de gelijknamige abdij. Onder de opvallende, romige schuimkraag schuilt een amberkleurig bier met een kruidige en fruitige smaak, aangevuld met een complex aroma van nobele hop. De eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo leeft verder in dit officieel erkend Belgisch abdijbier. Tongerlo Christmas is een speciaal brouwsel dat uitsluitend in de winterperiode beschikbaar is.

33 cl. NU SLECHTS: € 2,29 EXCL. EMBALLAGE

Puur genieten!

Aanbieding geldig tot en met 31 December 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Afdrukbare PDF