Skip to main content

Gegrilde wild zwijn rack met gegrilde wintergroente

Recept voor 6 personen

Ingrediënten

Voor de groente:
2 uien
4 tenen knoflook
1/4 rode kool
400 gr schone spruitjes
400 gr zoete aardappel in blokjes
300 gr paddenstoelen
flinke scheut olijfolie
crema balsamico
peper en zout

Voor de wild zwijn rack:
rack van wild zwijn
peper en zout

Bereiding

Bereiding groente:
Snijd de uien in kwart ringen, 3 mm dik. Snijd de rode kool net zo fijn als de ui. Snijd de spruitjes in vieren. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 5 mm. Plet de knoflooktenen en snijd ze zo klein mogelijk. Snijd de paddenstoelen in plakjes of in vieren. Doe alles in een ruime kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en minimaal 5 eetlepels crema balsamico. Roer voorzichtig door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Grill op de bbq of in de oven op 180 graden hete lucht. Roer af en toe om, totdat de zoete aardappel gaar is. Dan is de rest ook gaar.

Bereiding wild zwijn rack:
Bestrooi de rack met peper en zout. Pak strak in met huishoudfolie en laat rusten voor 2 uur. Grill de rack af op de bbq of in de oven totdat de kerntemperatuur 55 graden is. Laat dan 15 minuten rusten voordat u de rack in koteletten snijdt. Serveer hier een licht gekoeld glas (15 graden) Vinha da Fonte bij, een heerlijke volle wijn uit Portugal.

Tip voor de left overs: de groenteschotel is de volgende dag een heerlijk lunchgerecht met een lepel goed mayonaise; Zaanse of brander en geraspte oude kaas.

Heerlijk met een glas Vinha Da Fonte, Touriga Nacional

Eet smakelijk, Ab Tamis chef kok van de Wijnproevers.