Skip to main content

Gegrilde scharrelkip met avocado, mango, rucola en kerrie croutons

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de kip:
4 kipfilets
olijfolie
1/2 el kerrie
1/2 el dragon
scheut gemberstroop
sap van 1 sinaasappel
peper en zout

Voor de kerrie croutons:
4 sneetjes witbrood
1/2 el kerrie
1/2 el gemberpoeder
2 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Voor de kip:
Maak van de olijfolie, kerrie, dragon, gember en jus d’orange een marinade. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de kipfilets ermee in en pak ze stevig in huishoudfolie. Vacuüm trekken is nog beter. Leg 12 uur in de koeling. Vlak voor het serveren de kip kort grillen op houtskoolvuur of in de grillpan. Besmeer het vlees tijdens het grillen met de restanten marinade. Snijd in repen en leg op de rucola.

Voor de avocado, rucola en mango:
Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd in zogenaamde schuitjes. Zet afgedekt weg. Snijd de mango in blokjes en zet afgedekt weg. Controleer of de rucola schoon is.

Voor de kerrie croutons:
Meng de kerrie, gemberpoeder en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de korstjes van het brood af en snijd de sneetjes in blokjes van 1 cm. Besprenkel ze met het oliemengsel en hussel goed door elkaar. Droog de croutons in de heteluchtoven. Let op dat ze niet verkleuren, alleen drogen.

Leg wat rucola in het midden van het bord. Daaromheen en half op de rucola de avocado en de mango. Leg de gesneden kipfilet op de rucola. Garneer af met wat croutons en eventueel met wat restanten marinade, die je eromheen kunt druppelen.

Heerlijk met een gekoeld glas Pipoli, Grego Fiano, de vulkanische grond waarop de druiven groeien, geven de wijn een mooie structuur.

Prosit,
Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.