Skip to main content

Een Big Green Egg leent zich voor veel verschillende bereidingen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens fruit gegrild op de Big Green Egg?

Ingrediënten

1 watermeloen
300 ml tonic
100 g suiker

150 ml gin
4 takjes munt

Voorbereiding gegrilde watermeloen (één dag van tevoren)

Snijd twee mooie plakken van ca. 2 cm dik uit het middelste gedeelte van de meloen. Verpak in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Verwijder de schil van het overige gedeelte en snijd het vruchtvlees in stukken. Weeg 300 gram af voor de granité en eet de rest lekker op.

Verwarm 100 ml van de tonic met de suiker in een pannetje op het fornuis tot de suiker is opgelost. Doe het mengsel in een blender of keukenmachine, voeg de 300 gram watermeloen, de resterende tonic, de gin en 10 grote blaadjes munt toe en draai glad. Schenk de massa door een zeef in de Round Drip Pan (of andere ondiepe bak) en zet in de diepvries. Roer het mengsel na 3 uur door om te voorkomen dat het ijs gaat kristalliseren. Laat nog minstens 3 uur in de diepvries staan.

post-3-big-green-egg
post-1-big-green-egg
Bereiding gegrilde watermeloen

Plaats vier glazen in de diepvries. Neem het rooster met de Grill Gripper uit de EGG en verwijder de convEGGtor met The Pit Mitt BBQ Glove aan. Leg de Cast Iron Grid met behulp van de Cast Iron Grid Lifter in de EGG, sluit de deksel en breng de EGG naar een temperatuur van 200 °C. Snijd beide plakken watermeloen in vier punten en steek in iedere punt, door de schil heen, een stevige spies zodat een soort lolly ontstaat. Gril de watermeloen kort aan beide kanten, draai ze per kant eventueel een kwartslag zodat een mooi ruitpatroon ontstaat.

Neem de granité en de glazen uit de diepvries en verdeel de granité over de glazen. Garneer met munt en serveer bij de gegrilde watermeloen.