Skip to main content

De ‘a’ van asperge zit weer in de maand. Reden te meer om asperges te eten en daar een mooie, bijpassende wijn bij te drinken. Vandaag de dag kun je uit talloze aspergebereidingen kiezen, en dat geeft veel vrijheid in de wijnkeuze. Maak bijvoorbeeld deze groene risotto van Jamie Oliver. Uiteraard met een wijn waarvan wij denken dat die er goed bij past. Probeer eens één van onderstaande wijnen of vraag Uw Drankspecialist om meer tips.

PFAFFL GANZ ZART 2017

Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc | Niederösterreich, Oostenrijk
Heerlijk verteerbaar, want slechts 9,5% alcohol!

De frisheid van de Ganz Zart pakt goed de citroentonen van het gerecht op. De licht grassige tonen zorgen voor een match made in heaven.
Perzik en groene appel. Delicaat. Licht grassig. Verfrissende zuurgraad.

WELTER GRAUBURGUNDER BIO 2016

Grauburgunder (Pinot Gris) | Rheinhessen, Duitsland

Deze evenwichtige Pinot Gris overtuigt met zijn veelzijdigheid en complexiteit. De volle body toont aroma’s van pitvruchten en wordt ondersteund door zijn mineraliteit.

Grauburgunder (Pinot Gris) kwam vanuit de Bourgogne terecht in Zwitserland en Hongarije, en van daaruit vermoedelijk in de 14e eeuw ook in Duitsland. De benaming Ruländer komt van de koopman Johann Ruland, die in 1711 in een tuin in het stadje Speyer een hem onbekende Burgunderdruif vond en die vermeerderde. De hoge kwaliteit van de wijnen overtuigde wijnboeren al in de 19e eeuw. Afhankelijk van de regio gaven ze er verschillende namen aan. Overgebleven zijn Ruländer, de naam waaronder hij als ras geklasseerd is, terwijl Grauer Burgunder en Grauburgunder voor Duitse wijnen toegelaten synoniemen zijn.

CASTEL FIRMIAN PINOT GRIGIO 2017

Pinot Grigio | Trentino, Italië

Nog een Pinot Gris maar uit Italië. Een goudgele kleur. In de geur aangenaam fris en fruitig met subtiele tonen van limoen en appel. De smaak is zacht en verfijnd, met frisse zuren.