Skip to main content

In de Wijngids hebben drie Nederlandse Masters of Wine de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro geslecteerd. Er zijn maar liefst 26 wijnen geselecteerd uit het assortiment van de Wijnproevers! Deze lichten wij de aankomende maanden uit. Vandaag schenken we aandacht aan deze heerlijke biologische cabernet sauvignon van Domaine Bosquet, Reserva. Beoordeeld door Cees van Casteren met een 9!

domaine bousquet reserva

Domaine Bousquet Reserve, Cabernet Sauvignon

Mendoza, Argentinië, 2017 | Cabernet sauvignon | Biologisch

Jean Bousquet groeit op in een wijnfamilie in Zuid-Frankrijk. Als hij 48 is, is de maat vol. Hij heeft dan genoeg van de restricties die de Franse appellation hem oplegt en trekt de wereld in op zoek naar een alternatieve locatie.

Die vindt hij in Mendoza in Argentinië, rondom de stad Tupungato op 1200 meter hoogte op arme zand- en kiezelbodems. Op de uitlopers van de Andes profiteren de druiven van koele nachten en een constante aanvoer van frisse berglucht. Daarnaast heeft hij hier nauwelijks last van rot of schimmel vanwege de droge omstandigheden.

Daarom werkt hij vanaf het begin biologisch, overtuigd dat je zo ook eerlijkere en puurdere wijnen maakt. Hoewel Mendoza bekendstaat van malbec, kan je erg onder de indruk raken van de kwaliteit van deze cabernet sauvignon.

Zoals deze Reserve met zijn goed getypeerde cabernetbouquet van cassis, ceder en zwarte bes. Een mondvullende body, noterige tannine, zwarte bes en vanille.

Drink de Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon met (rund)vlees, stoofgerechten, bij wildgerechten of in de winter bij de open haard.