Skip to main content
1141-Bon-Courage-The-Pepper-Tree-Shiraz-José-Donatz-Fotografie

In de Wijngids hebben drie Nederlandse Masters of Wine de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro geslecteerd. Er zijn maar liefst 26 wijnen geselecteerd uit het assortiment van de Wijnproevers! Deze lichten wij de aankomende maanden uit. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke Bon Courage, Shiraz, die wordt beoordeeld met een 9!

Bon Courage, Shiraz

Robertson, Zuid-Afrika, 2017 | Shiraz

Bon Courage met zijn wijngaard van 150 hectare ligt in het hart van de oogstrelend mooie Robertson-vallei op twee uur rijden van Kaapstad. Robertson staat bekend als de vallei van wijn en rozen.

Derde generatie Bruwer familie met Jacques in de kelder en André in de wijngaard. Er stromen maar liefst drie rivieren door het domein die met de tijd voor een variatie aan bodemtypes hebben gezorgd. Ook dankt Bon Courage zijn unieke microklimaat aan de temperende invloed van deze stromen.

Hoewel van huis uit traditioneel, zijn de broers voorzichtig met hun tijd meegegaan. De Shiraz is daar een uitstekend voorbeeld van. Briljante, robijnrode kleur en een indrukwekkende neus van bosbes, braam en zwarte peper. Rijp en rijk van smaak, aangenaam vlezig in de mond, mooie textuur. Veel zwarte kers, rode bes en pruim, laurier en truffel. Rijpe tannine en een vurige finale met een evenwichtige houtcomplexiteit. Bij lam, rundvlees of struisvogel!