Skip to main content

Mocht je tijdens de planning voor de kerstdagen helemaal vergeten zijn om jezelf ook te trakteren op een fles wijn voor kerstavond, dan kun je, als je de rest van je laatste boodschappen doet, een Nebbiolo bij Uw Drankspecialist meenemen. 

Nebbiolo is als druif bekend geworden in het wijngebied Piemonte, aan de voet van de Alpen in het noorden van Italië. Dit gebied is zeer geroemd om zijn rode wijnen, waaronder de Barolo en Barbaresco, die van Nebbiolo worden gemaakt. De Nebbiolo druif geeft wijnen met weinig kleur maar met intense aroma’s. Het zijn krachtpatsers, met veel tannine en worden daarom op hout gerijpt om de wijn zachter en ronder te maken. Daarnaast zijn de meeste wijnen gebaat bij flesrijping; jonge Nebbiolo wijnen kunnen soms wat stroef aan doen. De beste wijnen van deze druif horen tot de wereldtop. Het zijn complexe wijnen met aardse tonen, zoals truffel die eveneens in deze omgeving te vinden zijn.

Voor wie Barolo en Barbaresco aan de prijzige kant vinden is er een prima alternatief, zoals een Nebbiolo uit Langhe (eveneens Piemonte). Vraag uw Drankspecialist naar wijnen van deze mooie druif en geniet van een mooie kerst. Een proefnotitie voor Nebbiolo in het algemeen?

Bij het inschenken van deze wijn ruik je direct de herkenbare geur van kersen. Eenmaal in het glas kun je aardse tonen ontdekken en een vleug van vanille. In de mond droog, stevig en sappig. Je proeft de kersen terug en pruimen. De tannines zijn duidelijk aanwezig en voelt soms licht wrang aan. Wijnen om bij te eten. Heerlijk bij een stoofpot. Ga op ontdekkingsreis!