Skip to main content

In de Wijngids hebben drie Nederlandse Masters of Wine de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro geslecteerd. Er zijn maar liefst 26 wijnen geselecteerd uit het assortiment van de Wijnproevers! Deze lichten wij de aankomende maanden uit. Wat te denken van deze overheerlijke Paul Mas Allnatt Chardonnay Vielles Vignes, die wordt beoordeeld met een 8,5 en kan niet ontbreken in deze selectie. 

AllNat, Chardonnay, Vieilles Vignes

Pays d’ Orc, Frankrijk, 2018 | Chardonnay

‘Shine bright like a diamond’ zingt Rihanna. Waar Paul Mas een variant op lijkt te hebben bedacht: “Wine right like a diamond’. Deze wijn is namelijk vernoemd naar Alfred Ernest Allnatt, de eerste bezitter van de Allnat-diamant van 101,29 karaat en een waarde van 3 miljoen euro.

De fles is ontworpen naar de diamant. Want de tijd dat flessen neutraal waren en de etiketten alleen maar vertelden wat er in de fles zat, is definitief voorbij. Verpakking inclusief flesontwerp, voor- en achteretiket, sluiting, capsule en doos of kist zijn tegenwoordig integraal onderdeel van het concept. Niet dat deze wijn daar veel aan had in de blindproeverij, maar de inhoud sprak voor zich.

Met zijn boterige, licht tropische neus met mango, ananas en perzik aangevuld met toast en hazelnoot. Sappig en rond in de mond, met gekonfijte ananas en volop rijp geel fruit. Fijne eiktoets in de afdronk.