Skip to main content

In de Wijngids hebben drie Nederlandse Masters of Wine de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro geslecteerd. Er zijn maar liefst 26 wijnen geselecteerd uit het assortiment van de Wijnproevers! Deze lichten wij de aankomende maanden uit. Cees beoordeelt deze heerlijke Château Paul Mas ‘ Clos des Mûres’ Rouge, met een intens paarse kleur, met maar liefst een 9-.

Château Paul Mas Clos des Mures

Paul Mas, Clos des Mûres

Languedoc, Frankrijk, 2016 | Syrah, Grenache, Mourvèdre

Domaines Paul Mas heeft meer dan 600 hectare aan eigen wijngaarden en werkt ook met wijnboeren die samen nog eens 1300 hectare hebben. Dit geeft ze toegang tot 40 verschillende druivenrassen en een ongelooflijke variatie aan verschillende terroirs.

Het gaat hier dan ook om blending, in tegenstelling tot Clos des Mûres (naar de wilde bramen die om het clos groeien). Wat in deze fles zit komt alleen maar van dit clos, een historische wijngaard met een mix van 24 tot 44 jaar oude syrah, 45 jaar oude grenache en mourvèdre op een bodem van klei, grind en leisteen.

Waarom juist deze wijngaard ommuurd is, weet ik niet, maar na het proeven van de wijn moet het wel tegen diefstal van de druiven zijn geweest.

Mineraal boquet met leer, zwarte en rode kersen en tabak, en jammy smaak met volop rode en zwarte bes, vlezig en krachtig.