Skip to main content

SANTA MARIA AL MONTE

Sinds 1858 met engelengeduld gemaakt! Dit Noord-Italiaanse merk onderscheidt zich door strikte selectie en bewerking van de beste ingrediënten, die door vakmanschap en toewijding worden omgezet in de zuiverste en lekkerste likeuren. 

Alle likeuren worden gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Geloof je ons niet? Proef het zelf!

LIMONCINO PORTOFINO

Deze verfijnde citroenschillenlikeur wordt op traditionele wijze geproduceerd en gebruikt exclusief de schillen van zorgvuldig geselecteerde citroenen uit de Ligurische Rivièra, vanwege onze Noord-Italiaanse afkomst noemen wij de likeur Limoncino in plaats van Limoncello. 

Door het natuurlijke verwerkingsproces blijven de meest aangename eigenschappen van de citroen en de geur van versgeplukt fruit behouden. 

ELIXIR DI CAFFÈ

De haven van Genua was een van de eerste havens in de 17e eeuw waar koffie vanuit het Arabische schiereiland arriveerde, de populariteit van de drank in Europa begon en koffie werd ook wel Arabische wijn genoemd, vandaag de dag is Genua nog steeds een van de belangrijkste koffiehavens in Europa. 

Onze elixer di Caffè is een verrukkelijke likeur gemaakt van een espresso infusie, van de superieure geroosterde koffiebonen die alle passie en Italiaanse tradities ten aanzien van koffie samenbrengt in jouw glas.

SAMBUCA

Sambuca is een iconische likeur die symbool staat voor de smaakvolle Italiaanse stijl.

De Santa Maria al Monte Sambuca wordt volgens oorspronkelijk recept gemaakt in onze oeroude koperen alambiek en maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten. De wilde vlierbloesem wordt door lokale ingeleverd bij onze fabriek, waar wij het samen met steranijs omzetten tot een zijdezachte likeur met 42% vol. alcohol.

AMARETTO

De Amaretto van Santa Maria al Monte is zoals een échte Italiaanse Amaretto bedoeld is: delicaat, smaakvol en mét amandelen.

De Amaretto is gemaakt volgens een authentiek familierecept, dat uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten, met distillatie en infusie van allerlei kruiden, vanille, met de hand geplukte

Siciliaanse amandelen en waaraan ook een oude Brandy is toegevoegd.