Skip to main content

Kerst alla Italia… Puur genieten!

Antiche Terre

Veneto, Italië

Rond het Gardameer in Italië worden de mooiste wijnen gemaakt. De witte Lugana en de rode Amarone uit Valpolicella staan in Italië bekend als prachtige wijnen aan tafel. De Wijnproevers zorgen ervoor dat je deze kerst voordelig kunt genieten van deze fantastische wijnen.

Antiche Terre, Lugana, 2020

Heerlijke witte wijn gemaakt van Trebbiano druiven. Sur Lie gelagerd wat zorgt voor een volle body. Lichtgeel van kleur. Mooie tropische smaak met frisse minerale tonen, witfruit en florale tonen. Een lange frisse afdronk. Bij schaal- en schelpdieren (kreeft!) en gegrilde visgerechten.

Van 9,99, nu slechts 7,99!

Antiche Terre, Ripasso della Valpolicella, 2019

Deze Valpolicellawijn krijgt een 2e gisting op de most van de beroemde Amarone, wat zorgt voor een enorme concentratie en intensiteit. Vervolgens een lagering van 12 maanden op Frans eiken. Dit geeft een droog karakter wat zorgt voor een geweldige balans met de zwoelheid van deze wijn. Heerlijke fruitige tonen van kersen, chocolade en verse kruiden. De smaak is vol, zacht en aangenaam met een mooie balans. Liefkozende door de Italianen wel eens baby Amarone genoemd’. Bij eend, gegrilde beef en charcuterie.

Van 11,99, nu slechts 9,99!

Antiche Terre, Amarone della Valpolicella, 2017

Een van Italië’s allergrootste wijnen! Gemaakt van de beste druiven die vervolgens drie tot vier maanden worden ingedroogd voor méér concentratie en diepte. Dan drie jaar op vat en een jaar op fles! Het resultaat is een finessebouquet met impressies van blauwe pruimen, rode kersen, mineralen en pure chocola. Toetsje tabak. Amarone betekent ‘bitter’ maar de smaak is juist soepel en zacht, met veel rood fruit, sappigheid en zoete kruiden. De gepeperde finale combineert bij gegrilde entrecote, lamsrack en harde kazen.

Van 20,99, nu slechts 16,99!