Skip to main content

Baie lekker!

Stellenrust, Zuid-Afrika

Vanaf het terras van Stellenrust is de Tafelberg zo dichtbij dat je hem bij wijze van spreken kunt aanraken. Stellenrust was ooit van gouverneur Adriaan van der Stel en de wijngaarden behoren tot de allerbeste van de Kaap. Ze liggen in de zogenaamde ‘Gouden Driehoek’ van Stellenbosch.

Stellenrust, Barrelfermented, Chenin Blanc

Stellenbosch, Zuid-Afrika, 2019

Sensationeel! Dit is Chenin Blanc gemaakt als een hoge Bourgogne! Overladen met medailles en onderscheidingen! Met impressies van geel fruit, rijpe Jonagold, perzik, guava en lichte toast. In de mond: citrus, sappige peer, toasty eik en mineraal gedreven zuren. Enorme lengte. Bij zeetong en andere rijke visgerechten.

Stellenrust, Cornerstone, Pinotage

Stellenbosch, Zuid-Afrika, 2018

Pinotage is zo Zuid-Afrikaans als een Springbok! Een Zuid-Afrikaanse kruising tussen Pinot Noir en Cinsault, maar een druif met een heel duidelijk eigen karakter: vol met specerijen en rood en paars fruit! Verleidelijk bouquet met zwarte bes, noten en een vleugje noga. Jammy en vlezig in de mond met volop zwarte en rode bes. Gekonfijt en sappig met een stevige body en aanwezige, maar zwoele tannine en wederom veel fruitmaterie in de lange afdronk. Bij uiteenlopend wild.

Van 14,99, nu slechts 12,99 per fles!

Puur genieten!