Skip to main content

Dit voorjaar vindt alweer voor de derde keer het Gin Festival Amsterdam plaats, waarbij in Undercurrent weer honderden merken worden gepresenteerd aan liefhebbers uit het hele land. En omdat echt het hele land de G&T heeft omarmd, zal ook in Utrecht en Rotterdam het Gin Festival neerstrijken.

De afgelopen jaren is de G&T al meerder keren doodverklaard door de media. Maar het tegendeel blijkt inmiddels waar te zijn: deze befaamde mix is populairder dan ooit. Waar tot voor kort op een huisfeestje verschillende wijnen werden geserveerd kun je nu niet meer zonder een flinke tafel vol gins, verschillende tonics en natuurlijk de meest exotische garneringen. De keuze in gins heeft intussen buitensporige vormen aangenomen en om deze keuzestress wat te verlichten kun je terecht op een van de drie Gin Festivals.

Op 18 en 19 mei trapt Amsterdam het G&T-seizoen af in Undercurrent, de vaste locatie van dit event. Ook dit jaar brengt de Gin Boot je weer vanaf centraal station rechtstreeks naar het evenement, dat dit jaar weer een tikje groter in opzet is dan het voorgaande jaar. Daarna is het de beurt aan Utrecht, waar op 8 en 9 juni de oude gevangenis aan het Wolvenplein tot Gin-Mekka wordt omgedoopt. En om de zomer te vieren zal op zaterdag 23 juni de Rotterdamse Cruise Terminal het domein zijn van de verzamelde merken. Hier kun je met een heerlijke koude gin-tonic in je hand genieten van het uitzicht over de Maas.

Net als vorig jaar zijn er weer honderden gins en tonics te vinden, maar ook mooie jenevers, vodka’s en vermouths. De School of Gin zal hier haar première beleven, waar je alles kan leren over de herkomst van gin en de mooiste combinaties. Er zijn verder masterclasses, seminars en workshops en er is heerlijk eten te krijgen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 19 en dat is inclusief een mooi proefglaasje en het proeven van alle aanwezige producten. Als je zin hebt in een lekkere mix kun je een mooi longdrinkglas kopen, waarmee je bij de stands je favoriete combinatie kunt bestellen, tegen een kleine betaling. Op die manier haalt het Gin Festival zijn streven om jou helemaal zonder plastic te kunnen laten genieten!

Amsterdam – 18 & 19 mei
Undercurrent (Papaverweg 265)
Vrijdag 18 mei 15:00 – 22:00
Zaterdag 19 mei 15:00 – 22:00
Zondag 20 mei 15:00 – 22:00

Utrecht – 8 & 9 juni
Oude gevangenis (Wolvenplein)
Vrijdag 8 juni 15:00 – 22:00
Zaterdag 9 juni 15:00 – 22:00

Rotterdam – 23 juni
Cruise Terminal (Wilhelminakade 699)
Zaterdag 23 juni 15:00 – 22:00

alle info op www.ginfestival.nl