Skip to main content

Lange tijd was Jenever voor Nederland wat Wodka is voor Rusland en Ouzo voor de Grieken. Helaas is de consumptie de laatste jaren gedaald. Zou een Gin achtige opmars ook mogelijk zij voor Jenever?

Beide dranken worden immers gemaakt op basis van de jeneverbes en zijn eindeloos veelzijdig inzetbaar. De gemiddelde Cocktail liefhebber weet beiden dan ook zeker te waarderen. In Schiedam is de liefde in ieder geval zeker nog niet voorbij, Jenever zit hen in het bloed!

Schiedam is de Jenever stad

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverevenement organiseert. Met een knipoog wordt Schiedam soms de jeneverhoofdstad van de wereld genoemd! Tegenwoordig valt ook steeds meer de benaming: Gin City. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen.

Bezoek het Jeneverfestival

Wil jij nu eens voor jezelf kijken, proeven en beleven hoe het zit? Ga dan naar het Jeneverfestival dit jaar! De volgende editie van het Jeneverfestival staat gepland op 24 en 25 maart 2018. De kaartverkoop is gestart inmiddels gestart.

Het Jeneverfestival slaat een jaartje over

Het Jenevermuseum heeft besloten het Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2018 niet door te laten gaan. Uit onderzoek is gebleken dat de vloer van de Havenkerk, waar een belangrijk deel van het evenement plaatsvindt, niet meer geschikt is voor intensief gebruik. Voordat er weer een Jeneverfestival in de Havenkerk kan plaatsvinden moet de vloer eerst grondig worden aangepakt. De locatie is naar verwachting pas in 2019 weer beschikbaar.