Skip to main content

Santa Teresa 1796 is een zachte maar complexe rum uit Venezuela die met hart en ziel wordt geproduceerd door de familie Vollmer. Maar hun missie gaat verder dan het maken van rum.

Santa Teresa 1796 is een single estate rum, volledig geproduceerd op de haciënda waarbij elk aspect van suikerriet tot vat streng gecontroleerd wordt. De basis bestaat uit rumsoorten tot 35 jaar oud.

De blend doorloopt het solera-rijpingsproces waarbij de oudere rumsoorten de jongere rumsoorten vormen zodat er een perfecte smaakbalans ontstaat. Het eindresultaat is een zeer verfijnde rum met toetsen van koffie en rijp fruit. Perfect om puur of om de rocks te drinken. Het is ondertussen de vijfde  generatie van de familie Vollmer die met hart en ziel Santa Teresa rum produceert maar daarnaast zet de familie zich via hun distilleerderij ook in voor de gemeenschap met project Alcatraz.

Toen ze in 2003 geconfronteerd werden met geweld, ontwikkelde de familie Vollmer een programma om straatbendes terug op het rechte pad te brengen. Dankzij het zinvol werk in de distilleerderij en het leren van levenswaarden door rugby te spelen, daalde het aantal bendes in de regio waar de distilleerderij gelegen is. Project Alcatraz is een krachtige uitdrukking van het doel van het merk en illustreert de betrokkenheid van de familie Vollmer met Venezuela. Dat gemeenschapsvormende programma met de naam Project Alcatraz is een schitterende bron van inspiratie voor andere gemeenschappen die terug op het rechte pad willen geraken.