Skip to main content

We schrijven het jaar 1932. Slechts 22 lentes jong was Paul Ricard toen hij – overtuigd van het enorme potentieel – een heerlijke anijsdrank bedacht en deze zijn eigen naam gaf. Deze ‘pastis de Marseille’, vervaardigd volgens Provençaalse traditie wordt gemaakt van een melange die getrokken wordt op basis van kruiden, waaronder koriander, kamille, citroenkruid en anijs. Door de toevoeging van zoethout komen de anijstonen mooi zacht over.

Historie
In 1940 werd Ricard verboden door het Vichy Regime en het duurde maar liefst 11 jaar voordat Pastis weer gelegaliseerd werd. Het merk groeide langzaam, maar vanaf de jaren ’60 opende Paul productielocaties verspreid over heel Frankrijk. De drank sloeg aan!
In 1978 wordt het familiebedrijf overgenomen door zijn zoon Patrick. Op dat moment is Ricard uitgegroeid tot een van de grootste anijsdranken van de wereld. In 1975 vindt de fusie plaats met de andere grotere speler in de markt, Pernod. Op dit moment is de Pernod-Ricard groep een van de grootste wijn en gedistilleerd distributeurs ter wereld.

Enjoy!
Ricard is een goudgele verfrissende drank, met 45% alcohol, heeft een unieke smaak en een typisch Frans karakter. Drink Ricard op de Franse wijze met 1 deel Ricard op 5 delen water en ijs. Of in dezelfde verhouding met cola, sinaasappelsap, limonade of tonic.

Kijk maar eens op: https://www.youtube.com/watch?v=k34R-ZGH38Y