Skip to main content

Bombay Sapphire, de wereldberoemde gin in zijn kenmerkende blauwe fles. Elke druppel bevat 10 handgeselecteerde botanicals vanuit exotische locaties over de hele wereld. De aromatische en complexe smaak van de Bombay Sapphire gin wordt omschreven als een frisse jeneversmaak met een uitstekende licht kruidige nasmaak. Dat maakt van deze gin de ideale spirit om in alle klassieke cocktails op basis van gin te gebruiken. Met zijn bloemige neus en exotisch smaakpalet is hij bijzonder geschikt voor elegante en delicate dranken zoals martini en aviation cocktails of klassieke mixed drinks, zoals de Bombay Sapphire gin & Tonic.

De 10 handmatig geselecteerd botanicals
Ons speciaal recept is een geheime mengeling van tien exotische botanicals die aan de zijkant van elke fles worden vermeld. Onze kruidenmeester Ivano Tonutti selecteert alle ingrediënten op basis van kwaliteit, niet van prijs. Elke productie-eenheid ondergaat een grondige inspectie, tests en monsternemingen om de kwaliteit en de consistentie van de Bombay Sapphire gin te kunnen garanderen. De botanicals of smaakmakers van deze bijzondere gin zijn:

Jeneverbes – zoethout – amandelen – citroenschil – iriswortel – engelwortel – koriander – kassiebast – staartpeper – malaguenapeper.

Het unieke productieproces van Bombay Sapphire
In tegenstelling tot talloze andere gins, waarbij men de botanicals in het pure graandistillaat kookt, gebeurt dat bij de Bombay Sapphire door middel van stoominfusie. Tijdens dit proces gaan de dampen langzaam door een koperen korf, waarbij de aromatische smaken van alle tien botanicals worden opgevangen. De aroma’s en smaken die tijdens het stoominfusieproces geïnfuseerd worden, zijn frisser en scherper en verschillen aanzienlijk van die bij een ‘gekookte’ gin.