Skip to main content

Bij een goede gin tonic hoort natuurlijk ook een goed glas. Hieronder lees je welke glazen je kan gebruiken en welke verschillen er bij horen.

Waarom is het juiste glas zo belangrijk?

Kwaliteitsdranken komen enkel tot zijn recht in het juiste glas. Investeer je in een duurdere gin en tonic doe dit dan ook bij de accessoires. Uitgesproken smaken kan je enkel behouden door een bijbehorend glas te gebruiken. De vorm is hierbij essentieel. Bijvoorbeeld een Martini, dit drink je in een trechterglas zodat de handen de cocktail niet kunnen opwarmen. Dit is bij gin ook het geval. Voor gin tonic heb je twee keuzes, een bol glas of een longdrink glas. Het ballonglas (bol glas) laat de smaken perfect tot zijn recht komen. Bij het longdrink glas zal de gin tonic meer gaan bruisen.

gin-tonic-glas-voorkant
Het ballonglas

Een bol glas respecteert de verschillende uitgesproken botanical smaken uit de gin. Door de ballonvorm komen aromaten helemaal tot hun recht. Daarom is het bolle glas het perfecte glas voor je gin. Niet alleen in de vorm zit verschil, ook in het soort glas heb je verschillen. Het is aan te raden om kristalglazen aan te schaffen. Dit glas kan tegen een stootje én je kan ze met een gerust hart in de vaatwasser zetten. De levensduur van deze glazen ligt een stuk hoger waardoor jij langer van je gin tonic kan geniet.

Het longdrink glas

Bij longdrinkglazen wordt het bruisende aspect van gin tonic veel langer ondersteunt. Het longdrink glas is even geschikt als het ballon glas. Maar houd er wel rekening mee dat het glas groot genoeg is zodat er voldoende ijs in het glas kan. Doordat het glas aan de onderkant dikker is, zal de warmte van je handen de cocktail minder snel doen opwarmen.

Bekijk hier welke glazen er bij je andere favoriete drankjes horen.