Skip to main content

Wijn mixen met andere drank: helemaal hip in o.a. de VS. Is het vloeken in de kerk, of juist een nieuwe kijk op een mooi product? Wij vinden het zeker het proberen waard. Wel met de juiste wijn als basis natuurlijk, en een goed cocktailrecept.

Kies vooral een fruit-forward rode wijn met een lager tanninegehalte. Daarmee kun je al snel een verfrissende cocktail in elkaar draaien die niet misstaat op een zonnig terras. Bijvoorbeeld met een wijn gemaakt van de druivensoort Corvina.

Corvina Cobbler

Ingrediënten:
75 ml gin (kies een gin met een uitgesproken jeneverbeskarakter)
90 ml Corvina (of een andere fruitige, rode wijn met weinig tannine, vraag Uw Drankspecialist)
15 ml suikersiroop (of 1 theelepel fijngemalen suiker)
Tonic (goede kwaliteit)
Garnering: 2 sinaasappel- en citroenschijfjes

Schud alle ingrediënten, behalve de tonic, samen met ijs in een cocktailshaker. Giet de cocktail door een strainer (cocktailzeef) uit in het glas groot bol glas dat gevuld is met crushed ice. Vul aan met tonic. Garneer met de sinaasappel- en citroenschijfjes.
(origineel recept: Ginny’s Claret Cobbler – Alcohol Professor)

De druivensoort Corvina
Corvina is de belangrijkste druif voor de Italiaanse Valpolicella en Amarone della Valpolicella. Hoewel de druif daardoor een zekere bekendheid heeft, vind je de druif toch amper buiten de streek Veneto. De druif geeft wijnen met duidelijke tonen van kersen, gematigde tannines en verfrissende zuren. De druiven zijn door hun dikke schil uitermate geschikt om te drogen. Van deze gedroogde wijnen worden de beroemde Amarone-wijnen gemaakt.