Skip to main content

Kahlúa is van oorsprong (1936) een Mexicaanse koffielikeur met 20% alcohol. Ontstaan in het bergachtige gebied rondom Veracruz. Gemaakt van 100% arabica koffiebonen en rum. De bonen worden met de hand geplukt en gemengd met rum. Het gehele proces van groei en oogst van de koffiebonen tot aan het bottelen van Kahlúa duurt maar liefst zeven jaar. Tegenwoordig wordt Kahlúa in de Verenigde Staten gemaakt. In de smaak herken je naast koffie en rum, vanille en karamel.

Wij kennen Kahlúa van de meer bekende cocktails B-52 en de Black Russian. Probeer Kahlúa ook maar eens puur op ijs, of verwerk deze godendrank in een toetje (geweldig met kwarktaart)! In het buitenland wordt het ook vaak als mix met cola of ginger ale gedronken.

Tess Posthumus, de beste vrouwelijke bartender ter wereld, heeft een enorme portfolio aan recepten met koffielikeur. Wij maakten zelf de “Espresso Martini” op basis van haar recept, met Kahlúa als koffielikeur. Het recept?

Naast 15ml Kahlúa heb je 45ml wodka, 30ml verse espresso en 10ml suikersiroop nodig. Schenk de wodka, espresso, Kahlúa en suikersiroop in een shaker. Vul de shaker met ijsblokjes en schudt stevig. Als je hard genoeg schud krijg je een heerlijke schuimlaag, waarop je – ter garnering – een drietal koffiebonen presenteert. Als je op de achtergrond wat ontspannende muziek van bijvoorbeeld Gare Du Nord afspeelt en lekker warm binnen naar het kille landschap buiten kijkt, weet je dat het leven goed is.