wijn-van-de-maand-oktober-2017

Corte Giona, Riposato Rosso, Veneto, Italië

Villa Giona is een van de mooiste Venetiaanse landhuizen, gelegen in Cengia, in het hart van de Valpolicella Classico streek. Het is in bezit van de familie Furia, die met Tenuta Salvaterra diep geworteld zit in dit gebied. Corte Giona bezit over een aantal dicht beplante wijngaarden van uitzonderlijke kwaliteit. Met traditionele rassen als Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta zijn zij in staat om samen met een club vooruitstrevende ondernemers wijnen te maken met extra concentratie, in een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding.

De Riposato wordt gemaakt van Corvina, Rondinella en Corvinone, waarbij deze laatste gedeeltelijk wordt ingedroogd voor nog meer concentratie. De druiven worden handmatig geplukt en rijpen na de gisting nog eens 3 maanden op eikenhouten vaten. Hierdoor krijgt de wijn ook nog eens extra body en structuur. Een prachtig geheel. In de geur volop bosvruchten, rode kers en specerijentoets. De smaak is overheerlijk rijp, zacht en rond met zoete ceder in de finale. Bij lasagna en gegrild vlees. Dankzij zijn rijpe, volle structuur en kruidige toets, een heerlijke begeleider bij diverse wildgerechten als hert, zwijn en gevogelte.

In de maand oktober voor een onweerstaanbare aanbieding:

Geen € 7,99, maar slechts € 5,99 netto per fles!

Voor de liefhebbers die nog meer concentratie willen, hebben wij van Corte Giona ook de Amarone in huis. De Amarone wordt ook wel de Koning van de Valpolicella genoemd. Intens, rijp, vol en krachtig. Drink deze wijn bij een mooi stuk wild met een rijke saus en hemels genieten is gegarandeerd. Deze maand ook in de aanbieding van € 20,99 voor slechts € 14,99!

Puur Genieten!
Kijk hier voor een bijpassend recept.