Château Du Tertre Bel Air, 
Côtes de Bordeaux, Frankrijk

Bij De Wijnproevers zoeken wij voor u altijd naar de onbekende pareltjes. In de Bordeaux vlakbij Saint-Émilion ontdekten wij dit klassieke Château dat al 3 generaties in handen van de familie Dellac is. De huidige eigenaar Bruno Dellac is een bevlogen wijnmaker. Zijn oog voor detail en bekwaamheid hebben hem de afgelopen jaren al meerdere medailles opgeleverd bij gerenommeerde wijnconcoursen. Het bijzondere is dat hij zelfs volledig biologisch werkt.

Het familiedomein bevindt zich op dezelfde bodemsoort als de beroemde buren in Saint-Émilion. De wijnstokken moeten op deze goed gedraineerde bodem van klei, leem en kalksteen worstelen om voldoende voedingsstoffen te vinden. Het resultaat hiervan is druiven die een minerale complexiteit en veel meer smaak hebben. De blend bestaat voor 80% uit Merlot aangevuld met 20% Cabernet Franc. Doordat deze klassieke bordeaux wordt gemaakt van dertig jaar oude stokken is de wijn bijzonder geconcentreerd en vol van smaak. In de geur vind je rijp en rond rood fruit gevolgd door fluwelige pruimen. Een complexe smaak van rode bes en cederhout ondersteund door de zachte tannine. Het intense mondgevoel wordt gevolgd door een lange afdronk.

Door zijn complexiteit is deze bordeaux zeer goed te combineren met een breed scala aan gerechten. Drink hem bij geroosterd vlees, rijke stoofschotels, wild, kazen en groentegerechten met geroosterde paprika en aubergine. Kortom deze mag niet ontbreken bij uw Kerstdis!

Een fantastische wijn voor de feestmaand december:

Geen € 7,99, maar slechts € 5,99 netto per fles!

Puur Genieten!
Kijk hier voor een bijpassend recept.